Erik Puura: põlevkivitööstuse mõjusid on uuritud vähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: ERIK PUURA :TARTU, EESTI, 11JAN08 -  
Kas waldorfpedagookika suudab võistelda tavapedagoogikaga.
Pildil TÜ tehnoloogiainstituudi direktor Erik Puura.
sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES
TRT02: ERIK PUURA :TARTU, EESTI, 11JAN08 - Kas waldorfpedagookika suudab võistelda tavapedagoogikaga. Pildil TÜ tehnoloogiainstituudi direktor Erik Puura. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Oleme põlevkivi kaevandanud sada aastat, mitu kõige olulisemat küsimust põlevkivitööstuse reaalsete tervise- ja keskkonnamõjude kohta on aga ikka veel läbi uurimata, kirjutab keskkonnageoloog ja TÜ arendusprorektor Erik Puura.

Kuigi põlevkivi lubatud kaevandusmahtudega tegelemiseks on tööle pandud pidevalt mitu teadusrühma ja paljud väidavad, et lähenemine ongi teaduslik, on üldine lähenemine tegelikult teaduslikkusest väga kaugel.

Oleme põlevkivi kaevandanud sada aastat, mitu kõige olulisemat küsimust põlevkivitööstuse reaalsete tervise- ja keskkonnamõjude kohta on aga ikka veel läbi uurimata. Kas lubatud ja optimaalne on kaevandada 5, 15, 25 või 35 miljonit tonni või üldse mitte ning kuidas see sõltub kasutatavatest tehnoloogilistest lahendustest (näiteks kas mingi uue väga säästliku lahenduse kasutuselevõtmisel tohib kaevandada rohkem või kusagil toimeahelas on mõju nii suur, et peaksime kaevandama hoopis vähem) – mina pole näinud ühtegi konkreetset teaduslikku põhjendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles