Saksa postitöötajad alustasid lõputa streiki

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postiljonid töötavad igapäevaselt.
Postiljonid töötavad igapäevaselt. Foto: SCANPIX

Saksamaa Teenindustöötajate ametiühingu Verdi liikmed alustasid eile postitöötajate streigiga, mis mõjutab posti liikumist terves riigis.

Streigi keskmes on Saksa posti plaan luua piirkondlikud tütarettevõtted, kus kirjakandja hakkab saama väiksemat palka, vahendab The Local.

Verdi ühing teatab, et postiettevõte pole kuue läbirääkimiste vooru järel teinud mingeid järeleandmisi 140 000 töötaja palga ja töökoormuse suhtes.

«Me kavatseme streigi survet veel tunduvalt suurendada,» sõnas Verdi aseesimees Andrea Kocsis Berliini ajakirjanikele. Lisaks soovitakse streigi käigus ka saada igale töötajale ühekordne lisatasu 500 € vääringus ning 2.7 protsendi suurune palgatõus järgmisel aastal.

Saksa Post keeldus nõudmistega kaasa minemast.  Personalijuht Melanie Kreis lausus,  et see läheks firmale maksma üle 300 miljoni euro ning halvendaks nende olukorda ka konkurentide ees. Ta lisas, et Saksa Post maksab juba niigi oma töötajatele poole võrra suuremat palka, võrreldes firma konkurentidega.

Streigi kestvus on seni kindlaks määramata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles