Kuidas arvutiga tööd tehes keskenduda?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Foto on ilustratiivne.
Sülearvuti. Foto on ilustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtja Adam Callinan jagab portaalis Entrepreneur.com viite nippi, mis aitavad arvutiga tööd tehes paremini keskenduda ning hoiduda tähelepanu mujale viivatest asjadest.

Kasuta õigel rajal püsimiseks tehnoloogia abi

Viimasel ajal on loodud mitmeid huvitavaid rakendusi ja lahendusi, mis aitavad inimestel fookust tööl ja tööülesannete sooritamisel hoida. Näiteks kipuvad inimesed internetilehitsejas avama korraga mitmeid aknaid, selleks, et ükshaaval nende sisu tarbida. Selle vältimiseks on olemas lahendus nimega Momentum, mis kuvab uue brauserisisese akna avamisel taustaks imeilusaid looduspilte. Pildid tuletavad aga kasutajale meelde, et kümnete uute brauseriaknate avamine ei aita tema põhilise tööeesmärgi täitmisele kaasa.

Sulge oma meilipostkast

Seda on küll lihtsam öelda, kui teha, kuid juhul, kui sa ei ole just saatmas või lugemas mõnda olulist meili, tuleks postkast siiski täielikult sulgeda. Väike vilkuv ikoon, mis annab teada, iga kord, kui sulle on mõni uus kiri laekunud, võib su keskendumisvõimele katastroofiliselt mõjuda.

Ütle ei sotsiaalvõrgustikele

See tundub küll nag kõige loogilisem asi, kuid sellegipoolest tuleks seda üle rõhutada. Armsa kassivideo vaatamine võib küll ahvatlev tunduda, kuid lõpuks avastad sa, et oled kaks tundi tuima pilguga jälginud seda, kuidas su sõbrad Facebookis oma elu ilusamaks ja põnevamaks valetavad - ning sa pole teinud minutitki tööd.

Lülita välja oma telefoni märguanded

Helid, mida nutitelefonid päeva jooksul teevad, kõlavad kokku kui väike keskendumist segav orkester. Juhul, kui pole põhjust oodata mõnda ülitähtsat teadet, lülita telefoni helisignaalid välja. Algul võib see küll tunduda veidi ebamugav, kuid sellega harjub kiirelt ära.

Teibi oma ekraaniserv mõne motiveeriva lausega

See kõlab küll veidrana, kuid on lihtne ja efektiivne. Lõika paarikümne sentimeetri pikkune maalriteibiriba, kirjuta sinna üks motiveeriv küsimus ning kinnita küsimusega teibiriba arvuti ekraaniservale.

Küsimuseks võib näiteks olla: «Kas ma teen midagi produktiivset?»; «Kas ma teen midagi, mis kasvatab mu käivet/äri?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles