Yana Toom kutsus Euroopa Liitu üles koduvägivallaga võitlema

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Liis Treimann

Euroopa Parlamendi liige Yana Toom kutsus naiste ja meeste võrdõiguslikkusele pühendatud debatil Euroopa Komisjoni üles algatama Euroopa naistevastase vägivallaga võitlemise aastat.

Toomi arvates takistavad koduvägivallaga võitlemist puudujäägid seadusandluses, vägivallaohvrite usaldamatus korrakaitsjate vastu ning majanduslik sõltuvus vägivallatsejatest.

«Minu eesmärgiks on tõsta inimeste teadlikkust konkreetse teema kohta, algatada avalikke arutelusid, samuti muuta ühiskonna, Euroopa institutsioonide ja riikide valitsuste hoiakuid,» teatas Toom pressiteates.

Euroopa põhiõiguste ameti hiljutise uuringu kohaselt on naistevastase vägivalla probleem terav kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides ning füüsilist või seksuaalset vägivalda on kogenud iga teine kuni 15-aastane Eesti neiu. Seda on tunduvalt rohkem, kui Euroopa Liidu keskmised näitajad.

Lisaks on uuringus välja toodud, et iga viies vanem kui 15-aastane Eesti naine on kogenud enda suhtes partneri poolt toime pandud seksuaalset või  füüsilist vägivalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles