Soome peatreener: Eesti esimene värav oli täielik nali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jalgpallikoondise peatreener Mixu Paatelainen.
Soome jalgpallikoondise peatreener Mixu Paatelainen. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis alistas eile Turus Soome 2:0, pärast kohtumist tõdes soomlaste peatreener Mixu Paatelainen, et nad tegid üllatavalt kehva esituse. Loomulikult ei mahtunud talle hinge ka Eesti koondise avavärav, kus Ats Purje saatis palli väravasse väga raske nurga alt.

«Loomulikult on tulemus tähtis, kuid see ei olnud siiski valikmäng. Minu jaoks oli siiski üllatav, et olime nii kehvad,» pahandas Paatelainen Helsingin Sanomati veergudel hoolealustega. «Eesti mäng ei olnud meie jaoks üllatus, teadsime nende tugevusi ja võtsime neid arvesse. Esimene värav oli täielik nali. Kas peame hakkama harjutama nullnurga alt löökide tõrjumist?»

Peatreener ei olnud rahul ka oma mängijate tegutsemisega eestlaste teise värava puhul. Paatelaineni sõnul tuleb sellistes olukordades kindlamalt tegutseda ja värava esistel ei tohi vastaseid nii lihtsalt peaga löögile lasta.

Soome koondisel seisab laupäeval ees tähtis EM-valikmäng, kui vastamisi minnakse Ungariga. Soomlaste peatreeneri sõnul on ungarlased eestlastest kindlasti kõvemast puust vastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles