Politseinikud hoiatasid ruuporitest Sillamäe elanikke

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Silmeti hoones.
Tulekahju Silmeti hoones. Foto: Kaspar Pokk

Päästeamet kasutas Sillamäel eile Silmeti tööstushoone põlemisel õhku paiskunud ohtlike ainete eest hoiatamiseks nii meediat kui politseinike abi. 

«45 minutit pärast tulekahju puhkemist saatis päästeameti pressiteenistus meediakanalitele välja info põlengust ja selle ohust. Teadet vahendati nii raadio kui interneti kaudu, mingi aja pärast sõitsid välja politseipatrullid ja hakkasid valjuhääldite kaudu inimestele teatama, et tuleks varjuda siseruumidesse ning sulgeda aknad-uksed,» rääkis Ida päästekeskuse pressiesindaja Helen Tammets. «Sireeni selle tehase piirkonnas pole,» lausus ta. Tammets lisas, et küll aga on ohu eest hoiatamiseks sireen olemas näiteks sadamas. 

Põlengu põhjused selgitatakse välja menetluse käigus. Täna lähevad menetlejad kindlasti tehast uurima, kuid millal nad sisse pääsevad, pole teada, sest hoone on varisemisohtlik.

Milline on saasteainete hulk tehases praegu, kontrollitakse. Kui põlengu kustutamine lõppes, kontrollisid päästjad õhu koostist ning siis olid Tammetsi sõnul näitajad normis.

Eile kell 15.45 teatati häirekeskusele tulekahjust Sillamäel Kesk tänaval asuvas tööstusettevõttes Molycorp Silmet AS. Põleng oli viiekorruselises tööstushoones, kus toodetakse haruldasi metalle tantaali ja nioobiumit.

Tulekahju tagajärjel varisesid kokku osa hoone katusest, vahelaed ja kaks ülemist korrust ning purunesid osa kemikaale sisaldavaid mahuteid.

Tulekahju likvideeriti öösel kell 2.16, kuid kell 4.04 teatati päästeametile taas, et hoone suitseb. Põlengule saadi piir peale juba kell 4.29.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles