Superministeeriumi hoonele korraldatakse siiski arhitektuurikonkurss

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumide ühishoone kavand aastast 2014.
Ministeeriumide ühishoone kavand aastast 2014. Foto: RKAS

Tallinna linnaplaneerimise amet nõudis, et enne rahandusministeeriumi hoone asemele ehitatava mitme ministeeriumi ühishoone ehituse algust tuleb läbi viia arhitektuurikonkurss.

Superministeeriumi ehitamisega tegelev OÜ 2Torni ootas linnaplaneerijatelt asjatult hoone projekteerimistingimusi ja küsis lõpuks selgitust. Vastus oli üsna ootamatu.

«Oleme saanud Eesti Arhitektide Liidu kirja, milles on esitatud seisukoht, et „uus hoone saab sündida vaid läbi avaliku arhitektuurikonkursi. Amet ei väljasta arhitektuur-ehituslikke lisatingimusi soovitud eesmärgil, kuna toetame Eesti Arhitektide Liidu arvamust korraldada parima lahenduse saamiseks arhitektuurivõistlus,» vastas linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein.

Täna teataski 2Torni esindaja, et on alustanud ettevalmistusi arhitektuurikonkursi läbiviimiseks. «OÜ 2Torni eestvedamisel on loodud töörühm, kes  tegeleb konkursi korraldamisega. Nii büroohoone tulevasel üürnikul kui hoonestajal soov saavutada linnaruumi ja kasutuse seisukohalt parim võimalik tulemus. Lähiajal avalikustatakse konkursi tingimused.

Arhitektuurikonkursi raames otsitakse parimat lahendust büroohoonele aadressil  Suur-Ameerika tn.1/ Väike-Ameerika tn.2,» teatas OÜ 2Torni juhatuse liige Eiki Rump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles