Keskkonnainspektsioon uurib Sillamäel võimalikku veesaastet

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Silmeti hoones.
Tulekahju Silmeti hoones. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskkonnainspektorid võtsid Sillamäel pärast Silmeti tulekahju kustutamist proovid tootmisveest, et teha kindlaks võimalik saaste. 

«Õhtul, kui suuremad kustutustööd olid läbi, võtsid inspektorid veeproovid tootmisvee väljalaskekohtadest: ühe proovi otse Silmeti tootmisvee väljalasu kohast, ülejäänud kaks proovi ühisväljalasust, mis kuuluvad ASile Ökosil – ühe proovi väljalaskekohast, mis läheb Sõtke jõkke ja teise proovi väljalasust, mis läheb merre,» märkis keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

«Proovid on viidud laborisse, aga tulemusi me veel ei tea. Laboril läheb proovide analüüsimiseks umbes nädal aega,» sõnas ta.

Sillamäe õhku pärast põlengut tema sõnul spetsiaalselt mõõtmas ei käidud ning ta arvas, et võimalikud mürgid on praeguseks õhust ka hajunud.  Kui põlengu kustutamine lõppes, kontrollisid päästjad õhu koostist tehases ning näitajad olid normis, ütles päästekeskuse esindaja.

Sillamäel põles eile pärastlõunal Molycorp Silmeti tootmishoone, kus kus toodetakse haruldasi metalle tantaali ja nioobiumit. Tulekahju tagajärjel varisesid kokku osa hoone katusest, vahelaed ja kaks ülemist korrust ning purunesid osa kemikaale sisaldavaid mahuteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles