Sillamäe põlengu järel on 40 inimest mürgistuskeskusele kurguvalu kaevanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Silmeti hoones.
Tulekahju Silmeti hoones. Foto: Kaspar Pokk

Kümned Sillamäe elanikud helistasid eilse Molycorp Silmet AS-i põlengu järel abi saamiseks mürgistusteabekeskusesse, teatas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Täna hommikuse seisuga oli mürgistuskeskuse poole kurguvalu kaebusega pöördunud 40 inimest.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri ütles Postimehele, et inimestel soovitati eile jääda siseruumidesse ning uksed ja aknad kinni hoida, sest kui tegemist on paksu, mürgise suitsuga, aga täpselt ei ole veel teada, mis põles, siis on see esmane ohutusnõue.

«Kui oli teada, et seal põleb PVC ehk kile, kui seda suitsu sisse hingata, siis ta mõjub hingamisteedele ärritavalt. Ja olenevalt inimese terviseseisundist ka hingamisraskusteni välja. See sõltub sellest, kui palju seda sisse hingatakse,» märkis Saluri.

Ta kinnitas, et kui inimene lihtsalt tunneb lõhna kuskilt kaugelt ja lühiajaliselt, siis ohtlik see ei ole. Kuid kõige parem on sellises olukorras jääda siseruumidesse. Kui tänaval olles suitsu natuke sisse hingata ja tekivad hingamisteede ärritusnähud, peaks suitsuhaisu seest ära saades parem hakkama. Kui parem ei hakka, tuleks pöörduda arsti poole, soovitas Saluri.

Eile kell 15.45 teatati häirekeskusele tulekahjust Sillamäel Kesk tänaval asuvas tööstusettevõttes Molycorp Silmet AS. Põleng oli viiekorruselises tööstushoones, kus toodetakse haruldasi metalle tantaali ja nioobiumit.

Tulekahju tagajärjel varisesid kokku osa hoone katusest, vahelaed ja kaks ülemist korrust ning purunesid osa kemikaale sisaldavaid mahuteid.

Tulekahju likvideeriti öösel kell 2.16, kuid kell 4.04 teatati päästeametile taas, et hoone suitseb. Põlengule saadi piir peale juba kell 4.29.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles