Bigbank: auto ostmiseks võtab laenu noor mees

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud auto ostmine on laialt levinud.
Kasutatud auto ostmine on laialt levinud. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Bigbanki kliendiprofiili uuringust selgus, et kuni 10 000 eurot maksva auto ostu finantseerivad laenuga enamjaolt vallalised noormehed vanuses 22-31.

«Meie tüüpiline klient selles segmendis on reeglina omandanud keskerihariduse, elab endale kuuluvas korteris ning teenib üle 1200-eurost kuupalka,» teatas Bigbank Grupi kliendisuhete valdkonna juht Martin Länts.

 Ta lisas, et pankades on tavaline liisinguklient ligi 45-aastane mees, kes soetab liisinguga täiesti uue ja oluliselt kallima sõiduvahendi.

Automüügiportaali Auto24 andmetel oli eelmisel aastal tavakasutajate poolt müügiks pakutavate autode keskmine hind 5693 eurot ning kõige populaarsemad olid viis kuni kümme aastat vanad autod, mis moodustasid pea kolmandiku kogu kuulutuste arvust.

Bigbanki autolaen erineb kommertspankade autoliisingust sellega kaasnevate lisakohustuste poolest – kliendilt ei nõuta sissemakset, hindamisakti ega kaskokindlustuse tegemist, sest auto vormistatakse kohe kliendi nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles