Simson: peaminister ei dikteeri opositsioonierakondade tegemisi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Erik Prozes / Postimees

Keskerakond ei trikitanud umbusaldusavaldusega, vaid polnud peaministri ajakava muutusest teadlik, märkis Keskerakonna aseesimees Kadri Simson vastuseks peaminister Taavi Rõivase kriitikale.

Simsoni sõnul on peaministri väide, et Keskerakond umbusaldusavalduse andmisest teatades ja pärast selle edasilükkamisest teatades trikitas, peaministripoolne vassimine. «Nagu ka hommikul meediale teada andsime, pidi Taavi Rõivas meile teadaolevalt õhtuni Brüsselis olema. Seetõttu otsustasime anda talle lisaaega ning esitada umbusaldus siis, kui meile vastumeelsed maksumuudatused ka menetlusse tulevad,» ütles Simson Postimehele. 

«Peaminister meid oma ajakava muutustest teavitanud ei ole,» osutas Simson.

«Umbusaldus on ikkagi mingi põhjuse pärast, mitte lihtsalt umbusalduse enda pärast. Lisaks peab peaminister arvestama, et ta ei dikteeri opositsioonierakondade tegemisi, olgugi et just seda ta usaldushääletusega teha proovib,» lisas Simson.

«Mis puudutab aga nii-öelda Eesti asja ajamist, siis ajal, mil valitsus surub parlamendist läbi Eesti rahvale negatiivseid maksumuudatusi, võiks ka peaminister tegeleda ennekõike sisepoliitiliste küsimustega ning vastavaid selgitusi jagada. Selle asemel aga tegeleb Taavi Rõivas Euroopa Liidu ning Ladina-Ameerika ja Kariibi mere riikide küsimustega,» torkas Simson lõpuks.

Rõivas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et naasis varem Brüsselist Euroopa Liidu ning Ladina-Ameerika ja Kariibi mere riikide tippkohtumiselt, et olla kohal umbusaldusavalduse arutamisel, kuid täna hommikul teatas Keskerakond, et seda avaldust täna ikka ei esitata. «Ma väga rahul ei ole, et poliittehnoloogilise trikitamistega rikuti ära võimalus ajada Eesti asja väga olulisel rahvusvahelisel tippkohtumisel,» sõnas Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles