Taanlased jõudsid Eestis ammu tuntud ühistranspordihüveni

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani rongisõitja elu muutub mugavamaks.
Taani rongisõitja elu muutub mugavamaks. Foto: SCANPIX

Taanlased, kes sõidavad igapäevaselt rongiga pikki vahemaid ja on seni maksnud aeglase internetiühenduse eest, saavad nüüdsest kiirema WiFi-ühenduse ja täiesti tasuta seda kasutada.

Taani rongifirma DSB andis teisipäeval teada, et pakub nüüdsest kõigis oma pikamaarongides reisijatele kiiremat internetti, mille kasutamine on tasuta, vahendab Local.

Tasuta WiFi't saavad nüüdsest kasutada kõikide DSB rongidega IC3, IC4 ja IR4 liinidel reisijad kogu riigis. Varem oli internetiühendusega varustatud ainult Kopenhaageni ja Aalborgi vahel sõitev liin.

«Meil on heameel, et me saame nüüd suuremale hulgale reisijatele pakkuda paremat internetiühendust ning liinidel, mis katavad suurema osa riigist,» sõnas DSB pressiesindaja Susanne Mørch Koch välja saadetud pressiteates. Rongifirma senisest kliendirahulolu uuringutest on välja tulnud, et hea internetiühendus on paljude reisijate jaoks oluline.

Lisaks sellele, et nüüdseks on WiFi kasutamine Taani rongides tasuta, on internetilevi parandamiseks üle mindud ka 3G võrgult 4G võrgule. Küll aga hoiatas rongifirma, et internetikiirus rongides sõltub siiski ka sellest, kui palju kasutajad sellel korraga on. Mistõttu soovitab ettevõte mõnda head filmi ikkagi pigem kodus alla laadima hakata.

Samuti juhtis DSB oma teates tähelepanu sellele, et mõnel liinil võib siiski leviauke tekkida. «Selge on see, et me ei saa praeguse uuendusega veel kõiki oma ambitsioonikaid plaane ellu viia, selleks on vaja suuremaid internetimahte kui praegused teenusepakkujad saavad võimaldada,» ütles Koch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles