Paavst Eesti ja Läti piiskoppidele: pühenduge rohkem perekonna kaitsele

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiskop Philippe Jourdan (paremalt esimene) Vatikanis.
Piiskop Philippe Jourdan (paremalt esimene) Vatikanis. Foto: Radio Vaticana

Eesti ja Läti piiskoppidega kohtunud paavst Fransiscuse sõnul peaks katoliku kirik kahes Balti riigis rohkem pühenduma perekonna kaitsele.

Oma kõnes Eesti ja Läti piiskoppidele rääkis katoliku kiriku pea, et tänapäeval ähvardavad Eestit ja Lätit ilmalikustumine ja relativism, mille tõttu pidavat kristlikud tõekspidamised perekonnast ning abielust ühiskonna surve all olema.

Fransiscuse arvamust mööda mõjutab lihtsustatud arusaam abielust ka kristlasi. Samuti on see suureneva lahkumineku ning lahutuste arvu üks peamisi põhjuseid.

Selle tõttu peaksid piiskopid kahes Balti riigis pühenduma rohkem perekonna kaitsele ning samuti pöörama rohkem tähelepanu paaride abielu ettevalmistusele. Samal ajal peavad katoliku kiriku vaimulikud tagama, et lapsed ei oleks lahkumineku ja lahutuse ohvrid, kui ka seda, et nende vanemad ei tunneks, et neid jäetakse välja Jumala armust.

Roomakatoliku kiriku apostellik administraator Eestis, piiskop Philippe Jourdan ning Läti piiskopid kohtusid täna keskpäeval Vatikanis paavst Franciscusega. Nende vestlus kestis umbes 30 minutit.

Piiskop Philippe andis Paavstile mitmete inimeste ja asutuste kingitusi, Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute poolt kingitud raamatu koos tervitusega. Lisaks andis piiskop paavstile edasi Eesti Kirikute Nõukogu kutse külastada Maarjamaad. 

«Ad limina Apostolorum» visiit on piiskopi visiit apostlite Peetruse ja Pauluse haudadele Roomas, mida piiskop teeb keskmiselt iga viie aasta tagant. «Selliste visiitide eesmärk on tugevdada kiriku elu ja ühtsust apostel Peetruse järglase ümber,» märkis apostellik administratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles