Uute kiiruskaamerate ette on jäänud tuhanded kihutajad

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kõige rohkem lubatud sõidukiiruse ületamisi fikseeritakse Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel Libatses asuva uue kiiruskaamera poolt, mis alustasid tööd 4. mail.

«Antud lõigul on lubatud suurimaks sõidukiiruseks 70 km/h ning ühest mõõtekabiinist mõõdetakse mõlema sõidusuuna kiirusi. Selle aja jooksul on saadetud välja üle 4200 trahviteate,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) teabehaldusbüroo liiklusmenetlusteenistuse vanem Toomas Kaarepere.

Ta nentis, et võrreldes esimeste päevade rikkumiste arvuga on kiiruse ületajate arv küll vähenenud, kuid siiski jätkuvalt väga suur võrreldes teiste kiiruskaamerate poolt tuvastatud rikkumistega.

Rannu küla uue kaamera poolt tuvastatud rikkumiste kohta on politsei saatnud üle 3500 trahviteate. 

Hetkel on palju rikkumisi ka Harjumaal Vääna-Jõesuus (50 km/h ala, saadetud üle 1200 trahviteate) ja Tartu maanteel Annas (70km/h, saadetud ligi 1000 trahviteadet). Need kaamerad mõõdavad kiirust ühel suunal.

Maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Triin Adamson kinnitas mais, et Libatsesse paigaldatud kiiruskaamera registreeris esimese ööpäeva jooksul 559 kiiruseületamist.

Tallinna-Narva maanteele Rannusse paigaldatud kiiruskaamera aga 193, kuid Adamsoni sõnul on seal liiklussagedus ka 40 protsenti madalam kui Libatses.

Võrdluseks, vanad kaamerad fikseerivad ööpäevas keskmiselt 15 kiiruseületamist, tõi Adamson välja.

Politsei kinnitusel on rikkumiste arv on väikseim esmaspäeviti, edasi arv kasvab. Ajaliselt pannakse kõige enam rikkumisi toime kella 16 ja 19 vahel. Samuti on rikkumiste arv kõrge kella 12 ajal.

Käesoleval aastal on politsei välja saatnud üle 37 500 trahviteate kiiruskaamerate tuvastatud rikkumiste kohta.

Mai algul alustasid tööd Tallinna-Pärnu-Ikla maanteele Libatsesse ja Tallinna-Narva maanteele Rannusse paigaldatud kiiruskaamerad, mis esmakordselt mõõdavad riigimaanteel kiirusi mõlemal sõidusuunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles