Pagulasorganisatsioonid: Eesti võiks Brüsselisse minna positiivsema sõnumiga

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kari Käsper
Kari Käsper Foto: Liis Treimann

Eestis pagulastega tegelevate organisatsioonide juhid leiavad, et Eesti võiks Brüsselisse minna positiivsema sõnumiga.

«Lükates tagasi kohustuslikud kvoodid, tuleb samas omalt poolt välja pakkuda midagi positiivset, et kas siis vabatahtlikul alusel võtta mingi arv (pagulasi - toim.) või mingil muul moel. Panustada näiteks läbi humanitaarviisa, teiste rändeviiside, õppevõimaluste pakkumist, muude kanalite läbi,» kommenteeris Eesti Inimõiguste Keskuse juhataja Kari Käsper «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERRi uudisteportaal.

«Tegelikult võiks minna positiivse programmiga, öelda, et jah, me hakkame nüüd ümberasustamises osalema, jah, me teeme muid samme selleks, et sõjapõgenikke aidata ja pakkuda välja neid lahendusi, mis muudaks üldiselt Euroopa Liidu varjupaigasüsteemi paremaks ja kvaliteetsemaks,» rääkis MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse esimees Eero Janson.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon kinnitas täna seisukoha, et Eesti ei nõustu Euroopa Komisjoni pakutud põgenike kvoodiga (1064 inimest), vaid on valmis vastu võtma üksnes vabatahtlikult riigile jõukohase arvu inimesi, kes tõepoolest soovivad Eesti ühiskonda integreeruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles