Elektri-Harley viibib: palvetage aku pärast

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harley-Davidson LiveWire testimisel liikluses.
Harley-Davidson LiveWire testimisel liikluses. Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidsoni poolt aasta tagasi välja kuulutatud elektritsikkel LiveWire annab end ilmselt veel paar-kolm aastat oodata.

Nagu tunnistas Wall Street Journalile ettevõtte uus tegevjuht Matt Levatich, tuleb neil aku kallal tööd teha, et tagada klientide jaoks piisav sõiduteekond järgmise laadimiseni.

Tänase seisuga testitud LiveWire prototüübid on saavutanud sõiduteekonnaks umbkaudu 50 miili, aga rahvas tahaks sadat (vastavalt umbes 80 ja 160 kilomeetrit).

Levatich leiab, et võib-olla lepivad kliendid vähemaga, kui tööandjad panevad püsti laadimisjaamad.

Harley ja mitmed konkurendid usuvad, et elektrirattad hakkavad meeldima noortele linnainimestele, kes valutavad südant saaste pärast ning sooviksid omada kergemat sorti tsiklit, millega liiklusest vilkalt läbi «vingerdada».

Erinevalt traditsiooniliste Harleyde mahlakast mürinast tekitavad LiveWired vaid veidi pininat – palju vaiksem nähtus, kui keskmine muruniiduk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles