Tallinna botaanikaaed plaanib hoogsat laienemist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbifestival botaanikaaias.
Tulbifestival botaanikaaias. Foto: Liis Treimann

Linnavalitsus algatab Tallinna botaanikaaia laienemist võimaldava detailplaneeringu.

Kloostrimetsa tee 46, 52 ja 56 kruntide detailplaneeringu koostamise eesmärk on olemasolevate hoonete säilitamine ja rekonstrueerimine ning ehitusõiguse määramine kolme kuni kahekorruselise hoone, kuue kasvuhoone ja ühe vaatetorni ehitamiseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Detailplaneeringuga kavandatakse avamaa taimekollektsioonide laienemine Kloostrimetsa tee 56 krundile ning nende kollektsioonide taimede ettekasvatamiseks kaasaegsete tingimuste loomine.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on uued hooned mõeldud külastajate vastuvõtmiseks, taimekollektsioonide hooldamiseks vajaliku tehnika ja materjalide hoidmiseks ning botaanikaaia uurimis- ja teadustööks. «Tallinna botaanikaaia arenguks loob käesolev planeering kindlasti senisest paremad võimalused,» kinnitas Sarapuu

Lisaks antakse detailplaneeringus heakorrastuse, haljastuse, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus. Planeeritava maa-ala suurus on 15,71 hektarit.

Planeeritav ala asub Pirita linnaosas Kloostrimetsa asumis Kloostrimetsa tee, Kiviaia tee ja Pirita jõe vahelisel alal. Lähedusse jäävad teletorn, Pirita jõeoru maastikukaitseala ja Pärnamäe kalmistu.

Planeeringuala jääb Pirita jõeoru maastikukaitseala botaanikaaia piiranguvööndisse. Pirita jõeoru maastikukaitsealal tuleb arvestada looduskaitseseaduses sätestatud piiranguid Pirita jõeoru maastikukaitseala kaitse-eeskirja erisustega. Botaanikaaia piiranguvööndis säilitatakse, arendatakse ja tutvustatakse liigirikast ning väärtuslikku taimekollektsiooni. Algatatav detailplaneering on kooskõlas Pirita linnaosa üldplaneeringuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles