IRL hakkab Mart Nuti eestvedamisel partei põhikirja muutma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Toomas Huik / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) vastvalitud eestseisus otsustas esmaspäeval peetud esimesel istungil muuta erakonna põhikirja ja määras seda ettevalmistava töögrupi juhiks Mart Nuti.

«Põhikiri on töövahend, mis peab korras olema ja eestseisus määras üksmeelselt põhikirja üle vaatava töögrupi juhiks Mart Nuti, kes juba suvel esitab eestseisusele erinevaid töövariante,» ütles teisipäeval BNS-ile IRL-i aseesimees Kaia Iva.

Erakonna esimees Margus Tsahkna on öelnud, et eestseisuse liikmete arvu tuleb vähendada poole võrra, muuta tuleb tema sõnul ka IRL-i liikmeks võtmise korda, samuti välistada manipulatsioone erakonna juhtorganite valimisel ning tõsiselt tuleks kaaluda üleminekut erakonna suurkogu delegaatide süsteemile.

Iva sõnul ei tulene IRL-i põhikirja muutmise vajadust äsjase suurkogu eelsest juhtumist, kus Pärnumaal astus partei ridadesse hulgi kriminaalse taustaga isikuid, kes asja avalikuks tulles sealt välja arvati. «Mitte nüüd ainult Pärnu juhtumi pärast tuleb põhikirja muuta, vaid üldiselt. Aeg on edasi läinud, erakond on suur ja vaatame mida siis veel peaks põhikirjas korrastama,» rääkis Iva. «Tsahkna pakkus erinevaid variante ja neid tuleb arutada.»

Iva sõnul arutas IRL-i eestseisus ka enda töögraafiku ja volikogude toimumise graafikute üle, arutas teisi prganisatsioonilisi küsimusi ja poliitilise olukorra üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles