Pevkur pani ette Narva Aleksandri kirik koguduse pankrotivarast välja arvata

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri kirik
Narva Aleksandri kirik Foto: SCANPIX

Siseminister Hanno Pevkur tegi ettepaneku arvata Narva Aleksandri koguduse pankrotivara koosseisust välja Aleksandri kirik ja kalmistud. Kogudus toetab seda plaani, kuid võlausaldajate esindaja kinnitusel ei ole pankrotivara osaline eraldamine sel viisil võimalik.

Siseminister Hanno Pevkuri väitel võib avalikes huvides osa pankrotivara võlgade katteks müüki panekust päästa ning Narva Aleksandri kiriku hoone ja koguduse surnuaedadega tulekski nii teha, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset Kaamerat».

«Seadusandja on näinud ette selle võimaluse, et kui avalikes huvides on teatud objekti väljaarvamine pankrotivarast, siis pankrotihalduril see õigus on ja rääkinud kultuuriministriga seda teemat, siis meie hinnangul nii Narva Aleksandri kirik kui koguduse valduses olnud surnuaiad on sellised objektid, mis ei peaks olema pankrotivara hulgas,» ütles siseminister Hanno Pevkur.

Sootuks teist meelt on suuremate võlausaldajate Eviko ja osaühingu Connection esindaja Kerli Kase.

«Pankrotiseadus näeb ette, et vara saab välistada, aga välistamist saab taotleda vara omanik. Antud juhul on kiriku ja kalmistute omanik siiski Narva Aleksandri kogudus ja seega me ei näe võimalust, et seda vara oleks võimalik välistada pankrotimenetluses,» lausus võlausaldajate esindaja Kerli Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles