Koduköögis valmib ka šokolaadi-hapukapsa jäätis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
jäätist valmib korraga ühe liitri jagu.
jäätist valmib korraga ühe liitri jagu. Foto: Maarja Otsa

Harjumaal Arukülas valmivad Juta Asuja koduköögis eriliste maitsetega käsitööjäätised. Pereema on katsetanud vähemalt 30 erisuguse maitsega, millest regulaarselt valmistatakse kümmet.

Ostjate seas on kõige populaarsemateks maitseteks kujunenud mango ja piparmündi-šokolaadi jäätised, mida valmistatakse iganädalaselt. Kuid enim paistavad silma Mokapai jäätised just oma eriliste koosluste poolest, näiteks šokolaadi-hapukapsa, banaani-karri, peedi-šokolaadi või soola-karamelli. Neist viimane on huvitav veel selle poolest, et jääb jäätudes pehme, kuna sool ei lase jäätisel päriselt jäätuda.

Perekond Asuja enda lemmikuteks on aga kujunenud maasika-basiiliku-balsamico ja tumeda šokolaadi jäätised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles