Eesti endurosõitjad võidutsesid Lätis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol (vasakult) Veiko Rääts, Elary Talu, Martin Leok.
Fotol (vasakult) Veiko Rääts, Elary Talu, Martin Leok. Foto: Sõmerpalu MK

Madonas sõideti Baltimaade karikavõistluste neljas ja Läti teine etapp endurosprindis. Eesti endurosportlased jätkasid eelmistele etappidele sarnaselt ka nüüd edukalt ja lõunanaabrite juurest toodi ära mitu klassivõitu.

E3 klassis suutis kuus kiiruskatset kõige kiiremini läbida Sõmerpalu motoklubi sõitja Elary Talu, kes sõitis välja ka kiireima aja absoluutarvestuses. Enda klassis edestas ta lätlast Sandris Klavinšit ja leedulast Dovydas Venclovast muljetavaldava kahe minutiga. Talu klubikaaslased Riho Kollist ja Mart Meeru said samas klassis vastavalt 4. ja 6. koha.

E2 klassis tõi Eestisse võidu samuti Sõmerpalu motoklubi sõitja Martin Leok, kelle aeg oli üldarvestuses teine. Leokile järgnenud leedulane Raimondas Pilys kaotas eestlasele üle pooleteise minuti ja kolmanda koha sai päeva lõpuks lätlane Gustavs Kundzinš, kes jäi teisest kohast 20 sekundi kaugusele.

E1 arvestuses võidutses aga kiire lätlane Edgars Silinš, kes sõitis välja üldarvestuse kolmanda aja ja edestas Veiko Räätsa napi 4,6 sekundiga. Kolmandaks sõitis end leedulane Domas Grundele, aga tema kaotas esimesele kahele juba pea pooleteise minutiga, Reio Timmi jäi neljandana leedulasest maha pool minutit.

Seeniorite arvestuses edestas nimekas lätlane Janis Rasmanis Toivo Nikopensiust lõpuks 20 sekundiga, klassi kolmas koht kuulus Danielius Žoštautasele Leedust, kes jäi eestlasest omakorda 12 sekundi kaugusele. Hobby klassis oli Timo Hermlin parima eestlasena 4., tema klubikaaslane Vaido Kalm oli lõpuks 8., Endrik Raal sai 11. ja Riho Rikanson 19. koha. C klassis saavutas Kalev Kriis 5., Kristjan Kolsar 12. ning Ain Musting 22. koha. Veteranidest sõitis end poodiumile Valdek Haugas, kes sai lätlaste Andris Kalninši ja Peteris Sliede järel kolmanda koha, Madis Pool oli samas arvestuses neljas. Quadide ja ATVde klassis võttis ainsa eestlasena neljarattaliste klassis osalenud Lennart Kiivit väärt võidu, edestades kaheksat konkurenti Lätist ja Leedust.

Balti ja Eesti endurosprindi karikavõistlused jätkuvad 4. juulil Jõesuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles