Minister: riik kaupadele piirhindu kehtestada ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Foto: Marina Pushkar ("Postimees")

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Euroopa Liidus ei ole võimalik kehtestada riiklikke jaehindu tarbijatele või kokkuostuhindu tootjatele.

«Seda pole üheski liikmesriigis ja kindlasti ei saa seda teha ka Leedu,» väitis Seeder, vastates küsimusele, milles viidati, et Leedus mõtiskletakse teemal, kas ja kuidas toiduainetele hinnalagi määrata.

Peaminister Andrus Ansip lisas, et kellelegi ei valmista rõõmu, mis Eestis piimahindadega on toimunud, kuid ta polnud kategooriliselt nõus nendega, kes on tõusu selgitanud euro tulekuga.

«Kartellileping pole minu kommenteerida, kuid ajakirjanduses kajastatud konfliktsituatsioon viib mõttele, et jah, katse oli kartellileppega hindu tõsta,» sõnas Ansip. «Ma usun, et turg ei võta neid hindu vastu.»

Ansipi sõnul peaks inimesed küsitavat kõrget hinda mitte maksma.

«Kui keegi pressib temalt raha välja, siis tarbijal on õigus panna käsi tasku peale ja öelda, et ta pole nõus seda summat maksma – see on ainus rohi hinnatõusude vastu,» selgitas Ansip, kelle hinnangul peaks rahunemine saabuma järgmise aasta esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles