Karel Kutsar sai Saksamaal 24. koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Kutsar.
Karel Kutsar. Foto: Rauno Kais

Teutschentalis sõideti motokrossi maailmameistrivõistluste kümnes etapp, kus ainsa eestlasena oli võistlustules Sahkar Racing sõitja Karel Kutsar ja seda MX2 klassis. Kukkumisterohke võistlusnädalavahetuse, kus vigastuse tõttu pidid katkestama nii MXGP kui ka MX2 klassi sarjaliidrid, suutis eestlane suuremate probleemideta lõpetada.

Vabatreeningul ja ametlikul treeningul sõitis Karel Kutsar (KTM) välja vastavalt 31. ja 28. aja. Kvalifikatsioonisõidu, mille esikolmikusse sõitsid end sloveen Tim Gajser (Honda), šveitslane Valetin Guillod (Yamaha) ja venelane Aleksandr Tonkov (Husqvarna), lõpetas Kutsar 25. kohal. Esimeses sõidus tuli Kutsar avaringilt kolmanda kümne keskel, kuid paari ringiga suutis ta mõned kohad tõusta ja sihtis juba punktikohta, kuid siis tuli väike tagasilöök ning noormees langes paar kohta ja lõpetas sõidu 23. kohal. Teises sõidus heitles Kutsar taas punktikoha eest, kuid ka sellest jäi tal veidi puudu, kui oli 21.

Etapivõidu sai sõidud teise ja esimesena lõpetanud Gajser (47 punkti), teiseks tuli britt Max Anstie (Kawasaki, 38 p), kes oli avasõidus kaheksas, kuid võitis teise. Poodiumi madalaimale astmele tõusis Guillod (38 p), tema lõpetas sõidud vastavalt teise ja viiendana. Kutsar kahjuks punkte juurde ei saanud ja talle märgiti protokolli 24. koht.

Maailmameistrivõistluseid juhib Saksamaal kukkunud ja rangluu murdnud hollandlane Jeffrey Herlings (KTM, 398 p), teiseks tõusis Gajser (298 p) ja kolmandaks Guillod (297 p) ning neljandaks langes meie lõunanaabrite uus täht Pauls Jonass (KTM, 288 p), kes oli Teutschentalis kokku seitsmes. Kutsar on 5 punktiga 40.

Motokrossi maailmameistrivõistlused jätkuvad 5. juulil Rootsis Uddevalla krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles