Nestor: ootame Korbilt ja Keskerakonna fraktsioonilt selgitusi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul on parlamendisaadiku Valeri Korbi teadustöö plagiaadikahtlus masendav uudis ning ta ootab selle kohta Korbilt ja Keskerakonna fraktsioonilt selgitusi.

«Kui teadustöö plagiaat tõeks osutub, siis on inimene rikkunud riigikogu liikme head tava sellega, et on kahjustanud riigikogu mainet,» ütles sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Postimehele.

Nestor märkis, et riigikogu juhatus ei ole mingit õiguslikku alust astuda mingeid samme, kui plagiaadikahtlus tõeks osutub. «Meie ei ole Valeri Korbi tööandjad, tema tööandjad on valijad. Kindlasti peab Korb oma valijatele aru andma,» ütles Nestor.

Nestori sõnul võib ta meenutada Eesti poliitika lähiajaloost mitmesuguseid asju, kuid plagiaadikahtlus on esmakordne juhus.

«Selliseid juhtumeid on olnud teistes riikides ja mitmel pool on see lõppenud poliitiku tagasiastumisega,» lisas Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles