ELi juhte ootavad pagulaste, Kreeka ja Briti referendumi küsimused

Evelyn Kaldoja
, Brüssel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria tüdruk Suruci pagulaslaagris Türgis.
Süüria tüdruk Suruci pagulaslaagris Türgis. Foto: SCANPIX

Ma poleks veel aasta tagasi uskunud, et Euroopa Komisjon pakub midagi sellist välja, kiitis Malta eurosaadik Roberta Metsola pagulaste ümberpaigutamise kava, mis läheb täna õhtul Brüsselis Euroopa Ülemkogul liidu valitsusjuhtide ja riigipeade vahel arutamisele.

«Ma olen väga optimistlik. Lõpuks ometi mingit pidi tunnistatakse, et see on vastutus, mida peaksid kõik jagama,» rääkis Vahemere pagulaskriisi eesliinile jäävat tillukest saareriiki esindav Metsola eile Postimehele. «See on hea esimene samm. Ma ootaksin, et komisjon ei lahjendaks seda homme veel rohkem, vaid tõesti teeks julge avalduse selle pealt, mis on juba välja öeldud.»

«See, et keegi pole Vahemere ääres, ei tähenda, et ta oleks vastutusest vaba,» sõnas Metsola. «Need inimesed ei taha tulla ainult Itaaliasse, Kreekasse või Maltale, vaid nad tahavad tulla Euroopa Liitu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles