Linnavalitsus teeb Uueveski trepiga tagasikäigu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueveski trepp
Uueveski trepp Foto: MERILY SMIDT/SAKALA

Viljandi linnavalitsus otsustas võtta volikogu päevakorrast maha eelnõu, mille järgi linn tahtis lisada Uueveski trepi korrastamiseks kaasava eelarvega ettenähtud 30 000 eurole umbes teist sama palju.

Abilinnapea Kalvi Märtin tõdes tänases Kuku raadio saates «Viljandi linnatund», et kuna eelnõu menetlenud juhtivkomisjon ehk eelarve- ja arengukomisjon seda ei toetanud, otsustas ka linnavalitsus asuda otsima uusi lahendusi. Millised need olla võiksid, ei osanud ta veel pakkuda, küll aga nentis, et esimene katse kaasavat eelarvet rakendada läks Viljandis lörri.

Kaasava eelarve mõte on pakkuda linnakodanikele võimalust ise väikse eelarveosa üle otsustada. Selleks said Viljandi elanikuks registreerunud teha ettepanekuid, mida tuleks linnas ära teha, ning hiljem hääletada, milline idee neile enim meeldib. Peamine tingimus oli ettepanekute juures see, et idee teokstegemise kulud pidid mahtuma 30 000 euro sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles