Anu Samarüütel: kõige paremini tunnen end oma disainitud riietes

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mugav ja avar: siiditrükis motiivid tuunika-kleit-topil haakuvad pildiloominguga, kaelaehe on kollektsioonist «Elemental» – mõlemad Anu Samarüütli enda looming. Nahast tennised kõigil fotodel Converse'ilt ja üle kümne aasta vanune kell Casiolt. Tulpidele riputas ta viimatisel isikunäitusel oma ehted.
Mugav ja avar: siiditrükis motiivid tuunika-kleit-topil haakuvad pildiloominguga, kaelaehe on kollektsioonist «Elemental» – mõlemad Anu Samarüütli enda looming. Nahast tennised kõigil fotodel Converse'ilt ja üle kümne aasta vanune kell Casiolt. Tulpidele riputas ta viimatisel isikunäitusel oma ehted. Foto: Erik Prozes

«Sportlik elegants,» iseloomustab oma riietumisstiili kunstnik ja disainer Anu Samarüütel, kes tõi oma värskemad moeillustratsioonid, ehted ning maalid äsja näitusesaalidesse.

Vabakutselise looja, elu Tallinna ja Londoni vahel jagav (moe)kunstnik ja disainer Anu Samarüütel ei tee endale moest tegelikult ülearu suurt numbrit: tema riided peavad olema vabad, mugavad ja nii universaalsed, et neis kõlbaks ühtmoodi jalgrattaga sõita, mere ääres jalutada ja mõne efektse ehtelisandusega ka õhtul välja minna.

Sedasorti joont esindab ka kunstniku moelooming, millele ta pole (moe)illustratsioonide, unikaalehete, Nu Nordiku disainipoe tegemiste ja muu kunsti kõrval sugugi selga keeranud ning mida ta kannab ka oma pastelsete värvipotsikute rohkes ateljees Arteri külaskäigul: helehall, helgete siiditrükis kujunditega pusakleidike. See on pärit viimatisele Tallinna moenädalale tehtud kollektsioonist ja praegu üks Anu lemmikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles