USA saadab Bulgaariasse 18 kuuks 155-mehelise merejalaväeüksuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA merejalaväelased
USA merejalaväelased Foto: SCANPIX

USA saadab sügisel Bulgaariasse tankide, kergsoomustatud maasturite ja suurtükkidega varustatud merejalaväeüksuse, teatas Ühendriikide merejalaväe Euroopa vägede asekomandör neljapäeval.

Brigaadikindral Norman Cooling ütles uudisteagentuurile AP, et 155 merejalaväelast koos nelja Abrams tanki, kuue kergsoomustatud maasturi ning kolme haubitsaga peaksid saabuma septembri alguseks Novo Selo treeningkeskusesse.

Merejalaväeüksus harjutab seejärel 18 kuu vältel koos Bulgaaria, Rumeenia ja teiste liitlasriikide üksustega.

Samm on osa USA plaanist suurendada NATO idapoolsete liikmesriikide kindlustunnet Venemaa Ukraina-vastase agressiooni taustal.

Ühendriikide kaitseminister Ashton Carter tegi teisipäeval Tallinnas pressikonverentsil teatavaks, et USA paigutab kuude NATO Ida-Euroopa liikmesriiki brigaadi suuruse üksuse jaoks umbes 250 ühikut raskerelvastust, mis koosneb 90 Abramsi tankist, 140 Bradley jalaväe lahingumasinast ning 20 haubitsast.

USA raskerelvastust on lubanud vastu võtta kolm Balti riiki, Poola, Bulgaaria ja Rumeenia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles