Ligi: õpetajate palgakasv on eelarveprioriteet

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi rõhutas täna toimunud konsultatsioonidel, et õpetajate töötasu kasvab ka järgmisel aastal ning see on ministeeriumi selge eelarveprioriteet.

«Oleme seadnud eesmärgiks, et õpetajate keskmine palk oleks 20 protsenti kõrgem Eesti keskmisest. See vastab koalitsioonileppele ja Elukestva õppe strateegiale, mistõttu teeme vastavad ettepanekud ka riigieelarve läbirääkimistel,» ütles Ligi. Minister rõhutas samas, et oluline roll soovitud palgatõusu saavutamisel on täita ka kohalikel omavalitsustel ja koolipidajatel.

Kuna eelarveläbirääkimised on algusjärgus, siis konkreetsetest numbritest saab Ligi sõnul rääkida alles aasta teises pooles, mil toimub järgmine kokkusaamine.

Õpetajate keskmine palk oli 2012. Aasta aprillis 812 eurot ning see on käesoleva aasta aprilliks kasvanud 1068 euroni. Samal perioodil tõusis õpetajate miinimumpalk 644 eurolt 900 euroni.

Läbirääkimiste asemel toimusid ka sellel aastal konsultatsioonid, sest kohalike omavalitsuste liitude esindajad – Eesti Maaomavalitsuste Liit ning Eesti Linnade Liit saabusid läbirääkimistele ilma volitusteta. Konsultatsioonidel osalesid veel Eesti Haridustöötajate Liidu ning Eesti Õpetajate Liidu esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles