Tallinn vaidlustas kohtus riigi otsuse tagastada Mustpeade maja eraomanikule

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja.
Mustpeade maja. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus vaidlustas kohtus vabariigi valitsuse otsuse, mille tulemusel saaks Mustpeade vennaskond enda kätte vanalinnas asuva ning praegu linna kasutuses oleva Mustpeade maja.

«Loodetavasti langetab kohus otsuse, millega Mustpeade maja jääb tagastama ning maja jääb endiselt linnarahva kasutada,» ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil Tallinna abilinnapea Eha Võrk.

Võrk ütles, et linn tegi vabariigi valitsusele ettepaneku jätta Mustpeade maja tagastamata, sest see on oluline kultuuriobjekt, kus toimub pidevalt ridamisi kultuuriüritusi.

«Vabariigi valitsus küll nõustus, et tegemist on väärtusliku objektiga, kuid ikkagi langetas otsuse, mis heal juhul jätab linnale vaid väikese osa majast ning halval juhul viib maja täielikult erakätesse,» lausus Võrk.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et tema jaoks vabariigi valitsuse otsus arusaamatu.

Vabariigi valitsusest on tulnud ka mõistlikke otsuseid nagu näiteks see, et toetati Nõmme kultuurikeskuse mittetagastamist, lausus Savisaar.

Linnapea hinnangul võis aga valitsuse toonase otsuse taga olla asjaolu, et välisministriks on Nõmme kunagine linnaosavanem Urmas Paet.

«Kuid Mustpeade majas valitsuse liikmed ilmselt käinud pole,» märkis Savisaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles