Hotell London taotleb oma nelja tärni tagasi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinnas asuv Hotell London.
Tartu kesklinnas asuv Hotell London. Foto: Andres Ehrenpreis

Kuigi Londoni hotellile antud neli tärni kaotasid mullu suvel kehtivuse, on hotell teinud tärnikomisjonile uue avalduse ning loodab peagi tärnid tagasi saada.


Hotellide ja motellide järgu komisjoni juhi Anne Samliku sõnul aegusid Londoni hotelli tärnid eelmise aasta juuni keskel ning mingit põhjust nende äravõtmiseks polnud.

«Eestis ei ole ühelgi hotellil tärnide kehtivuse ajal tärne ära võetud,» kinnitas Samlik ning lisas, et  Londoni hotell on esitanud uue nõuetekohase tärnitaotluse ning see on komisjonis läbivaatamisel.

Teadlik paus

Londoni hotelli juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul ei taotletud kohe uusi tärne teadlikult. «Kuna me tegime talvel hotellis ulatuslikud renoveerimistööd, siis oli see teadlik käitumine esitada uus taotlus peale seda, kui remonditööd on hotellis lõppenud,» rääkis Loodmaa.

Remondi käigus vahetati tubades tekstiilid, pandi uued telerid ja uuendati sisekujundust.
«Need on tööd, mis kuuluvad iga hotelli juurde, aga maksavad suuri summasid. Nii et see paus oli tingitud uuendustöödest.

Aga sellel ajal ei olnud ega ole ka nüüd meie tase halvem, kui seda neljatärnihotelli nõue ette näeb. Nõuded on kogu aeg täidetud,» kinnitas Loodmaa.
Ta tunnistas, et kui püüda hetke, siis võib tõesti öelda, et  tärne ei ole, aga tänaseks on uus tärnitaotlus sees ja kahtlemata tärnid ka saadakse.

Anne Samliku sõnul on praegu kehtiv tärnisüsteem muutumas. Nimelt loodi selle aasta alguses uus ühendus Hotelstars Union, mille eesmärgiks on luua euroalas ühtne tärnisüsteem.

Hotelstars Unioni algatajaks on seitse Euroopa riiki – Austria, Tšehhi, Saksamaa, Ungari, Holland, Rootsi ja Šveits. Kuna süsteem on nii uus, siis uusi liitujariike pole veel vastu võetud.

«Meil Eestis on analüüsimisel ja kaalumisel uue süsteemiga liitumine järgmise aasta mais,» ütles Samlik. Süsteemi ülesehitus on praegu kasutusel olevast Balti ja Põhjamaade süsteemist tunduvalt erinev.

Loodmaa hinnangul on teenuse ja hinna tase kogu Eesti ja sealhulgas ka Tartu hotellinduses paigast ära. «Seetõttu ei oma need tärnid ülemäärast tähtsust, aga mina olen tärnide pooldaja, need on selgelt kvaliteedi näitajad ja peab ütlema, et Tartu hotellide tase on tervikuna väga hea,» sõnas ta.

Kui palju külastajad tärne jälgivad ja selle järgi hotelli valivad, on tema sõnul raske öelda. «Eks võib-olla mõned vaatavad ka, aga praegu on olulisem see, milline on konkreetse päeva hind konkreetses hotellis,» lisas Loodmaa.

Pallas uueneb

Praegu on käimas uuendustööd ka Pallase hotellis, kus vastuvõtt tuuakse esimesele korrusele. Varem asus see hoone kolmandal korrusel ehk seal, kus on hotellitoad. Lähema paari kuu jooksul tuuakse vastuvõtt maa peale. Sealt siis liigutakse liftidega tubade korrustele.

Paljud linna keskustes asuvad hotellid on Loodmaa sõnul just nii tehtud, et vastuvõtt on nullkorrusel ja sealt edasi sõidetakse liftidega. «Me näeme nii klientidele paremad ja atraktiivsemad välja ja see on väga oluline,» sedastas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles