Varoufakis: me veel võitleme kokkuleppe eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis rõhutas laupäeval, et Ateena võitleb veel rahvusvahelise laenuandjatega kokkuleppele jõudmise eest, seda hoolimata eurotsooni rahandusministrite keeldumisest pikendada abiprogrammi 30. juunist kaugemale.

«See on otsustav moment, me võitleme kokkuleppe eest viimase hetkeni. Ma ei taha spekuleerida ebaõnnestumise üle,» ütles Varoufakis pärast kohtumist oma eurotsooni kolleegidega.

Kokkuleppele jõudmise korral kannustab Kreeka valitsus rahvast toetama 5. juulile kavandatud referendumil rahvusvaheliste laenuandjate ettepanekut, sõnas Varoufakis.

Kreeka rahandusminister hoiatas, et Ateena eurotsooni partnerite keeldumine abiprogrammi pikendamisest tekitab ühisvaluutale tervikuna püsikahju.

«Eurogrupi tänane keeldumine nõustuda meie palvega pikendada seda kokkulepet mõne päeva või paari nädala võrra kahjustab kindlasti eurogrupi kui demokraatliku ühenduse usaldusväärsust ning ma kardan väga, et see kahju saab olema püsiv,» sõnas Varoufakis.

Minister lisas, et kreeklastele rahvahääletusel esitatav küsimus ei puuduta Kreeka jäämist eurotsooni.

«See ei ole (küsimus) euro kohta. Lubage teile meelde tuletada, et euro(tsoonist) lahkumise tingimusi ei ole,» ütles Varoufakis, märkides, et küsimuse seadmine «euro või lahkumine» oleks vastuolus ELi alusleppega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles