Heiko Sepp tegi Šotimaa ekstreemtriatlonil suurepärase võistluse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Sepp Celtmanil.
Heiko Sepp Celtmanil. Foto: Steve Carter

Jõgevamaalt pärit Heiko Sepp sai laupäeval hakkama muljetavaldava saavutusega lõpetades Šoti mägismaal toimunud karmi võistlusraja ja –tingimuste poolest tuntud Celtman Extreme täispika triatloni kolmanda kohaga.

Celtman Extreme triatloni puhul on tegemist katsumusega, kus osalemise piirid seavad ennekõike väljakutsed nagu 10-12 kraadine veetemperatuur, 202 km pikkune rohkete tõusudega rattarada ning kohati mägironimist meenutav maratonijooks Šotimaa ühe kõrgeima tipu Ruadh-stac Mòri vallutamisega.

Et just maratonijooks on Celtmanil tõeline katsumus, räägib kõnekalt fakt, et lisaks eelmainitud Ruadh-stac Mòrile tuleb ületada veel teinegi, pea sama kõrge, Spidean Coire nan Clachi mäetipp. Kõik võistlejad, kes enne jooksuetapi mägedeosa piiraja sisse ei mahu, suunatakse finišisse kergemat teed pidi ning peavad sinise finišeerijasärgi asemel leppima valget värvi kehakattega.

Sepp, kes oma kirstunaelaks on alati pidanud nõrka ujumist, alustas ihaldatud sinise särgi jahtimist korraliku eneseületusega, ujudes 3,8 km järvedistantsil välja aja 1 tund ja kolm minutit. Lisaks suutis eestlane püsida terve rattadistantsi vältel esikolmikus.

«Ujusin üheksa minutit paremini kui minu varasem tippmark täispikal,» rõõmustas Sepp ning jätkas: «Rattasõidus liikusin sirgetel ilusti, kuid tõusudega oli asi kurb. Vaatamata kõigele suutsin siiski teiseks tõusta.»

«Muidugi hooldetiim oli mul super,» kiitis eestlane. «Erki Rätsep, kes on mul varasemaltki, näiteks eelnevatel Norsmanidel, abis olnud, ning tema kaasa Triin.» Oluline on siinkohal mainida, et ilma saatva hooldetiimita ei ole Celtmanile asja, ning jooksuosal on abistava kaaslase poolt saatmine lausa võistlusmäärustikuga ettenähtud kohustus.

«Jooksus juhtuski selline asi, et Erkil tekkisid mägedes mingil hetkel hingamisprobleemid,» rääkis Sepp võistluse ärevamatest hetkedest. «Siis ootasime tagant tuleva norralase Odd Arne Engersaeteri ja tema saatetiimi ära ning nad lubasid mul endiga ühineda. Saime ka kohtunikult loa võistlust jätkata.»

Vaatamata sunnitud pausile jätkas eestlane ühes norralasega kõrgel kolmandal-neljandal kohal. Sõbralikult ületati üheskoos ka lõpujoon ning mõlemad mehed said kirja kolmanda koha aja 12 tundi 46 minutit ja 4 sekundit. Celtmani võitjaks tuli sakslane Dirk Zangen, seda uue rajarekordiga 11:51:14.

Tänavu on Sepal plaanis osa võtta ka veel teisest ekstreemtriatlonist, kurikuulsast Norsmani võistlusest, mis leiab aset 1. augustil Norras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles