Maakohus ei võtnud TTÜ töötajate kaebust menetlusse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna maakohus keeldus menetlusse võtmast TTÜ töötajate hagi, milles taotleti Aaviksoo rektoriks valimise otsuse tühiseks tunnistamist.

Harju maakohus leidis 26. juuni määruses, et küsimus allub siiski halduskohtule.

TTÜ töötajad Tanel Kerikmäe, Archil Chochia, Raivo Vilu, Sandra Särav esitasid 22. juunil 2015 Harju maakohtule hagi, millega taotlesid TTÜ kuratooriumi poolt Jaak Aaviksoo rektori valimise otsuse tühisuse tuvastamist.

«Kohus on seisukohal, et kuivõrd TTÜ on avalik-õiguslik juriidiline isik ning avalik-õiguslikus suhtes tekkinud vaidluste lahendamine ei ole tsiviilkohtukohtu pädevuses, tuleb Tanel Kerikmäe, Archil Chochia, Sandra Särav ja Raivo Vilu avalduse menetlusse võtmisest keelduda,» ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots Postimehele. «Kohus leiab, et käesoleva avalduse lahendamine on haldus-, mitte tsiviilkohtu pädevuses, mistõttu tuleb avaldajatel pöörduda halduskohtu poole,» lisas ta.

Hagi esitanud TTÜ töötajaid esindav vandeadvokaat Piret Blankin ütles Postimehele, et kohtu sellele määrusele esitatakse määruskaebus. «Hagejad kaaluvad ka kaebuse esitamist halduskohtule,» lisas advokaat. «Mõlemad dokumendid edastatakse kohtutele lähipäevil,» lubas Blankin.

«Hagi esitati maakohtule, sest hagejate hinnangul oli tegemist avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtimisküsimustes tehtud otsusega, mida peaks arutama maakohus. Ka kuratoorium ise ei pidanud oma otsust halduskohtus vaidlustatavaks. Kuna tegemist on juristide vahel vaieldava menetlusliku küsimusega, siis nähti kohtute pädevuse küsimuse tõusetumist ette ja seda käsitleti juba maakohtule saadetud hagiavalduses,» selgitas Blankin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles