Liiklusrikkuja esitas politseile pääsemist lootes võõra juhiloa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba.
Juhiluba. Foto: Toomas Huik

Politsei tabas teisipäeva öösel autoroolist juhtimisõiguseta 29-aastase Andruse, kes esitas politseinikule süüst pääsemiseks teise isiku juhiloa.


Andruse juhitud auto pälvis Tartus tähelepanu oma sõidustiiliga. Politseile saabus kõne, kus väideti, et kesklinnas sõidab ringi Audi, mille juht võib olla tarvitanud alkoholi, märkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. Politseinikud märkasid tumedat Audit Pikal tänaval.

Dokumentide kontrollimisel esitas autorooli keeranud mees korrakaitsjatele juhiloa, mille foto ei sarnanenud kuidagi juhiga. Lisaks ei osanud juht öelda sedagi, millal ta juhiloa andmetel sündinud võiks olla.

Politseinikud selgitasid välja, et öisel tänaval pööras uljalt rooli hoopis 29-aastane juhtimisõigust mitteomav Andrus. Selgus seegi, et meest on varem korduvalt täpselt sama teo eest karistatud.

6. oktoobril määras kohus mehele loata sõitmise eest väärteomenetluse korras karistuseks kahepäevase aresti.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Ruti Kilg ütles, et rikkuja karistus ei piirdu vaid kahe arestipäevaga. Lõuna prefektuur alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamist. Tartu maakohus tunnistas seejärel Andruse süüdi ning mõistis talle kiirmenetluse korras rahalise karistuse 100 päevamäära mahus ehk 5000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles