Mart Helme: valitsus peab lahkuma (1)

Nele-Mai Olup
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE
EKRE Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

EKRE esimehe Mart Helme hinnangul ei arvesta valitsus pagulaste küsimuses rahva arvamusega, mistõttu peab tagasi astuma ning uue valitsuse moodustamiseks tuleb korraldada erakorralised valimised.

«Valitsus, mis rahva tahet järjekindlalt eirab - toome siin näiteks kooseluseaduse, piirilepingu, maksutõusud, Kreeka laenude garanteerimise ja nüüd immigratsiooni - ei saa olla legitiimne,» teatas Helme EKRE pressiteates.

«Valitsus peab arvestama, et riik pole Taavi Rõivas. Riigi moodustavad eelkõige kohalikud omavalitsused, kogukonnad ja kodanikud,» ütles Helme. «Eesti Vabariigi valitsus pole rahvalt saanud mandaati mitte meie inimeste süüdistamiseks rassismis ja sallimatuses, vaid Eesti riigi ja kodanike huvide kaitsmiseks Euroopa institutsioonides,» lisas ta.

Helme hinnangul pole valitsus sellega siiani hakkama saanud. «Valitsus pole immigratsiooniteemat julgenud riigikogu suurde saali tuua, vaid on piirdunud paari lühiaruteluga Euroopa Liidu asjade komisjonis,» ütles Helme.

EKRE pressiteatest selgus, et kujunenud olukorras annaks valitsusele õiguse otsuseid üht- või teistpidi langetada üksnes õiglane ning kolmandate osapoolte poolt manipuleerimata referendum.

«Kuni uut valitsust pole moodustatud, tuleb probleemid külmutada. Erakorraliste valimiste debatid peaksid aga keskenduma just nimetatud teemadele, et uus valitsus seejärel omaks mandaati niisuguste Eesti riigi ja rahva tulevikku puudutavate otsuste langetamiseks,» ütles Mart Helme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles