Video: ameeriklane ei saanud Konföderatsiooni lipuga torti, kuid sai Islamiriigi lipuga tordi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipu värvides tort
Islamiriigi lipu värvides tort Foto: Youtube

USAs Louisiana osariigis Slidellis tellis mees Walmarti ostukeskuse kondiitriärist Konföderatsiooni lipuga tordi, kuid sai selle asemel äärmusrühmituse Islamiriik lipuga tordi.

Chuck Netzhammeri sõnul tellis ta kondiitripoest tordi, millele soovis lõunaosariikides kasutatavat Konföderatsiooni lippu ning teksti «Heritage Not Hate» (Pärand, mitte vihkamine), edastab ABC News.

Kondiitriäri teatel ei ole Konföderatsiooni lipp USA ametlik lipp ning nad ei tee sellist torti. Mees tegi katse ja tellis Islamiriigi lipuga tordi ning selle tegemisest ei keeldutud.

«Sain Islamiriigi lipuga tordi probleemideta,» selgitas ameeriklane.

Walmarti esindaja sõna tordi kohta küsinud ajakirjanikele, et kohalik kondiitrikauplus ei olnud Islamiriigi lipuga kursis ning nad ei teadnud selle tähendust.

«Seda torti ei oleks tohtinud teha ning me vabandame selle pärast,» lisas esindaja.

Netzhammer sõnas Youtube´i videos, et ta ei saa aru, miks tordil ei tohtinud olla Konföderatsiooni lippu, küll aga Islamiriigi lipp.

USA lõunaosariikides on tekkinud Konföderatsiooni lipuga probleeme, kuna seda seostatakse valgete poolse rassismi ja ülemvõimuga.

Firmad Walmart, Amazon, Etsy ja eBay teatasid möödunud nädalal, et nad loobuvad Konföderatsiooni lippude müümisest seoses 17. juunil Lõuna-Carolinas Charlestonis aset leidnud tulistamisega, milles rassistlikul tulistajal oli käes Konföderatsiooni lipp.

«Me ei soovi oma kaubavalikuga kedagi solvata. Astusime samme, et Konföderatsiooni lipud müügilt eemaldada nii poodides kui veebipoes,» teatas Walmart.

Lõuna-Carolina osariigi kuberner Nikki Haley lasi võtta pärast tumedanahaliste kirikule tehtud rünnakut Konföderatsiooni lipu maha osariigi kapitooliumilt Columbias.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles