Rändlustasud peagi ajalugu

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Virkebau
Argo Virkebau Foto: Erik Prozes

Euroopa Liidu institutsioonide eile varahommikul sündinud kokkulepe mobiilside rahvusvaheliste rändlustasude kaotamise kohta alates 2017. aasta juuni keskpaigast on kahtlemata hea uudis sagedasti reisijatele ning e-kaubanduse viljelejatele, ent mõjutab ühtlasi siinseid mobiilioperaatoreid hindu tõstma.

«Eurooplased on nõudnud ja oodanud rändlustasude kaotamist, nagu ka netineutraalsuse reeglite kehtestamist. Neid on kuulda võetud,» kõlas Euroopa Komisjoni digivoliniku Andrus Ansipi esimene kommentaar kokkuleppe sünni järel.

Pärast 12 tundi kestnud läbirääkimisi sündinud kokkuleppe üldine mõte on mobiilikasutaja jaoks väga lihtne ja selge: tarbijad maksavad nii kõnede, SMSide kui ka mobiilse andmeside eest kõikjal Euroopa Liidus täpselt sama hinda nagu kodumaal. Pole mingisugust hinnavahet, kas helistada sõbrale koduriigis või mõnes teises ühenduse riigis reisil olles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles