Aasta lind 2016 on rasvatihane

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvatihane.
Rasvatihane. Foto: Ray Kennedy/rspb-images.com

Möödunud nädalavahetusel toimunud Eesti Ornitoloogiaühingu suvepäevadel kuulutati välja aasta lind 2016, kelleks on rasvatihane.

Rasvatihane valiti aasta linnuks, kuna ta on meil üks levinumaid linde, kelle toimetamisi saab kõikjal aastaringselt jälgida, teatas ornitoloogiaühing.

Lisaks saavad rasvatihase aastal tuttavamaks ka teised tihased ning talvel toidumaja külastavad ja suvel aias pesitsevad linnud. Selleni on siiski veel pool aastat aega, praegu on käimas viude aasta, mille kohta saab lähemat infot kodulehelt www.eoy.ee/viu.

Eesti Ornitoloogiaühing valib Eesti aasta lindu alates 1995. aastast ning rasvatihane on järjekorras 22. Aasta linnu valimise eesmärk on tutvustada avalikkusele üht Eestis esinevat linnuliiki või liigirühma ning kaasata loodushuvilisi selle liigi uurimise ja kaitse tegevustesse. Varasemate aasta lindudega saab tutvuda EOÜ kodulehel www.eoy.ee/aastalind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles