Galerii: Põhja-Korea lennujaamas avati uus terminal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea pealinna Pyongyangi rahvusvahelises lennujaamas avati uus terminal, mis on ette nähtud ainult tsiviillendudele, vahendas riiklik uudisteagentuur KCNA täna.

«Terminal ehitati kaasaegsel viisil väravapostist kuni väljuvate lendude ootealani,» kirjutas KCNA.

Peaminister Pak Pong-Ju ütles avatseremoonial, et tegemist on «kristalliga, mis esindab marssal Kim Jong-Uni üllast truudust, tulihingelist isamaa-armastusel põhinevat tahtejõudu ja väsimatuid püüdlusi, kes agaralt üritab asetada riigi õhutransporti maailmatasemele vastavalt juhi Kim Jon-Ili kavatsusele», vahendas KCNA.

Kim Jong-Un sai võimule 2011. aastal pärast oma isa Kim Jong-Ili surma. Viimane kartis lendamist ning reisis kõikjale rongiga.

Kim Jong-Un andis korralduse uue rajatise ehitamiseks 2012. juulis, sest olemasolevat terminali peeti liiga pisikeseks ja selle väljanägemist kehvaks. Ehituse käigus hävitati osa uuest terminalist, sest Kim Jong-Uni sõnul nägi see välja nagu koopia välisriikide lennujaamadest.

Vastne ehitis ähvardab jääda enamjaolt tühjaks, sest Pyongyangi ei saabu selle täitmiseks piisavalt välislende. Enamik neist saabuvad Pekingist ja Moskvast. Uus terminal on vanast ligi kuus korda suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles