Galerii: Stroomi rand meelitab sooja suveilma, välikohvikute ja erinevate atraktsioonidega

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata tugevast tuulest oli täna Stroomi randa kogunenud üle poole tuhande inimese, rannavalve töötajad kutsuvad inimesi üles ettevaatlikkusele ja tähelepanelikkusele oma sõprade ning pereliikmete suhtes, rõhutades ka alkoholi kojujätmise vajadust.

Suur suvitajate hulk, mis täna küündis Stroomi rannavalve vanema Iiris Embrichi hinnangul 570ni, hakkab silma juba rannaäärsetel parkimisplatsidel, kus auto paigutamiseks vaba kohta leida on ülimalt keeruline. Täis on pargitud ka lähimate tänavate ääred. Ka Embrich tõdeb, et ilusate ilmade saabudes on suvitajate hulk märkimisväärselt kasvanud. «Kui vihmaste ilmadega oli rannas mingi viis inimest, siis nüüd on oluliselt rohkem neid, keda valvata. Kõiki ei saa rannast jälgida ning seetõttu peab ka paadiga merel käima,» kirjeldab ta suurenenud töökoormust.

Embrichi sõnul tekivad peamised probleemid inimeste hoolimatusest ning alkoholijoobes veekogu ääres viibimisest. «Peame tihti tegelema joobes rannalistega, mistõttu panen inimestele südamele, et veeäärde tulles võiksid vägijoogid koju jääda. Pigem peaks igaüks mõtlema sellele, et kõige tähtsam on randa tulles varuda tavalist joogivett,» ütles ta.

Kuigi päästjad kutsuvad üles veeääres alkohoolseid jooke mitte tarbima, siis Stroomi rannas asuvatest kohvikutest saavad ilusat ilma ning erinevaid atraktsioone nautima tulnud inimesed osta nii lahjasid kui kangeid alkohoolseid jooke. Lisaks toidule pakub Saku päevavarjudega ehitud rannakohvik nii erinevat sorti õllesid kui ka võimalust soetada rummikokteile.

Päästjatele valmistavad probleeme ka situatsioonid, kus väikesed lapsed ei leia üles oma vanemaid. «Kindlasti oleks abiks see kui inimesed hoiaks oma lastel tähelepanelikumalt silma peal. Palju on kasu ka rannas jagatavatest käepaeltest, mida osatakse üha enam küsida ja tänu millele suudetakse suuremas rannas üksteise silmist kaotanud vanem ja laps kiiremini kokku viia,» selgitas Embrich.

Kuigi veetemperatuur Stroomi rannas oli täna vaid 16 kraadi, ei paistnud see suvitajaid häirivat. «Mind see ei häiri, käisime korraks vees ja täitsa mõnus oli,» ütles koos oma sõbraga äsja veest välja tulnud Liisa. Soovi just Stroomi rannas supelda põhjendas ta kodukoha lähedusega: «elan siinsamas ligidal. Kõik mu sõbrad ja sõbrannad elavad samuti siin,» rääkis ta.

Lisaks veemõnude nautimisele ja päevitamisele saavad Stroomi rannas suvitajad proovida ka mitmeid muid atraktsioone. Näiteks on mere ligidal väikelaste jaoks avatud mänguväljak, kus on võimalik kummipalli sees ringi veereda ning kummist linnakus ronida. «Meie eesmärk on aktiivspordi propageerimine, et lapsed ei istuks kodus arvuti taga,» märkis mänguväljaku instruktor Maksim, kelle arvates on pakutav teenus küllaltki populaarne. «Halbade ja vihmaste ilmade korral on meil umbes 50 külastajat päevas, kui ilm on ilus, siis ikka väga palju,» ütles ta.

Maksim on kaheaastase kogemusega treener, kes korraldab kolmel korral nädalas Stroomi rannas ka aeroobikatrenne. «Neid on võimalik külastada esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel algusega kell 11,» lisas ta.

Kui mänguväljaku kasutamise hinnad jäävad sõltuvalt atraktsioonide kasutamise ajast kahe kuni kolme euro piiresse, siis jäätise hinnad Stroomi rannas jäävad umbes samasse hinnavahemikku. Tõsi, mõne odavama jäätise saab kätte ka 1,5 euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles