ETVs on eetris uus 20-osaline Setomaad tutvustav videoklippide sari

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Folgi kolmas päev
Seto Folgi kolmas päev Foto: Kristiina Sokk

6. juulil kell 19.55 oli ETV eetris esimene klipp uuest 20-osalisest sarjast, mis valmis pühendusega Setomaale, sest käesoleval aastal on Setomaa soome-ugri kultuuripealinn.

„Meil on väga hea meel, et Eesti Rahvusringhääling väärtustab pärandkultuuri ja tähtsustab nii suure au kui soome-ugri kultuuripealinna Setomaale jõudmist,“ ütles Setomaa ülembsootska Annela Laaneots. „Tänu neile klippidele saavad eestlased aimu, mis meil käesoleval aastal soome-ugri kultuuripealinnas juba on toimunud ning jõuavad veel isegi oma silmaga kultuuripealinna sündmusi vaatama tulla.“

Täna eetris oleva klipi pealkiri on „Obinitsa – väike puust küla“, mis sarja sissejuhatusena räägib Obinitsa külast, mis soome-ugri kultuuripealinna Setomaale tõi.

Videoklipid setodest ja Setomaast heidavad soome-ugri kultuuripealinna tippsündmuse, 1. augustil Obinitsas toimuva Seto Kuningriigi eel pilgu setode toimetamistesse - kuidas neil on kultuuripealinna aastal läinud ja mis on kultuuripealinnas juba sündinud. Samuti tõstetakse esile setode panust pärimuskultuuri hoidmisel ja säilitamisel: räägitakse seto leelost, mis kuulub  UNESCO vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja; haruldasest käsitööst, teatrist, filmidest, tavadest ja kommetest.

2015 aastal on Setomaa soome-ugri kultuuripealinn 2015, keskseks kohaks kõigile 25 miljonile soome-ugrile maailmas.

20-osaline videoklippide sari  valmis ETV ja Soome-Ugri kultuuripealinn 2015 - Setomaa, Obinitsa koostöös. Klipid saavad olema järelvaadatavad ka ETV kodulehel.

Info soome-ugri kultuuripealinna kohta: www.obinitsa.net, Seto Kuningriigi päeva kohta: www.setokuningriik.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles