Video ja galerii: Daytona võidusõit lõppes ränga avariiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuulsal Daytona ovaalrajal peetud NASCAR Sprint Cupi sarja etapp lõppes suure avariiga, kus said viga ka mõned pealtvaatajad.

Sõidu lõpumeetritel toimunud avariis tõusis Austin Dilloni auto õhku ja paiskus kaitsepiiretesse ning ehkki turvavõrk tegi oma tööd üldjoontes hästi, lendasid mõned väiksemad autoosad siiski publiku hulka. Kolmteist pealtvaatajat vajas kergemat sorti arstiabi, üks viidi lisaks haiglasse. Ehkki Dilloni auto purunes avarii tagajärjel pea täielikult, kaitses tugev monokok sõitjat nii palju, et ka Dillon pääses vigastusteta.

Sõidu algus lükkus vihmasaju tõttu neli tundi edasi ning kogu võistlus möödus avariide tähe all. Võidu võttis lõpuks Dale Earnhardt Jr., talle järgnesid Jimmie Johnson ja eelkirjeldatud kokkupõrke tõttu finišijoone külg ees ületanud Denny Hamlin. Neljas oli Kurt Busch ja viies sarja üldliider Kevin Harvick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles