Egiptuse sõjavägi tappis Siinail 1.-5. juulini 241 mässulist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse president Al-Sisi kätlemas kiivriga eriväelasega rahutul Siinai poolsaarel.
Egiptuse president Al-Sisi kätlemas kiivriga eriväelasega rahutul Siinai poolsaarel. Foto: HANDOUT/REUTERS

Egiptuse sõjavägi tappis Siinai poolsaarel 1.-5. juulini 241 mässulist, nende seas ka sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejaid, teatasid täna relvajõud.

Egiptuse relvajõud on pidanud Siinai poolsaarel lahinguid islamistidega alates president Mohamed Morsi kukutamisest 2013. aastal.

1. juulil hukkus IS-i rünnakus Põhja-Siinail asuvale Sheikh Zuweidi linnale mitukümmend inimest, seal hulgas ka 21 sõdurit, ütles sõjavägi.

Ajavahemikus 1.-5. juuli peeti kinni ka neli tagaotsitavaks kuulutatud ja 29 arvatavat mässulist.

Laupäeval külastas Siinai põhjaosa ka Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi, kes pidas kõne sõjaväeoperatsioonis osalevatele sõduritele.

Viimaste aastakümnete verisemad kokkupõrked Siinail andsid tunnistust pingetest Egiptuses pärast riigi peaprokuröri tapmist eelmise nädala algul.

Alates Morsi kukutamisest on Moslemivennaskonna toetajate mahasurumisel hukkunud rohkem kui 1400 inimest, ligi 15 000 inimest on vangistatud ja sajad on surma mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles