TTÜ üliõpilaskond soovitab valida uue kuratooriumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) üliõpilasesinduse hinnangul on segadus uueks rektoriks valitud Jaak Aaviksoo (pildil) ametisse nimetamise ümber tekitanud kõrgkoolis üleüldise usalduskriisi ja üliõpilaskond peab vajalikuks valida TTÜ-le uus kuratoorium.

Üliõpilaskonna juhatuse esimehe Raul Hansoni sõnul ei võtnud esindus varakevadel avalikult alanud rektorivalimistel teadlikult seisukohta ühegi kandidaadi poolt ega vastu. «Põhjuseks oli soov viia rektorivalimised läbi ausalt, argumenteeritult ja politiseerimata,» ütles ta.

«Paraku jagunes suur osa TTÜst koos kuratooriumiga kahte leeri: Jaak Aaviksood pooldavate või Mart Ustavi vastaste ja Ustavi toetajate või Aaviksoo vastaste poolde. Konsensusliku kandidaadi puudumise, tugevate vastuseisude ning meedia suure huvi tõttu muutus aus ja argumenteeritud valimisprotsess labaseks, poliitiliseks ja TTÜ head mainet kahjustavaks,» seisis üliõpilaskonna avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles