Rannarahva festival kulmineerub lõbusa svingirütmis Paatide karnevaliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valged luiged
Valged luiged Foto: Kertu Vahemets

Saabuval nädalavahetusel, 11-12.juulil äratab Viimsi vabaõhumuuseumis toimuv traditsiooniline Rannarahva festival vana Pringi rannaküla kaheks päevaks taas elule. Toimub kala ja kalakõrvase laat, näha saab rannarahva toimetusi ja osaleda erinevates töötubades, kalurite päeva tähistatakse meeleoluka simmani ja saunaõhtuga, peetakse portselanilaata, purjetatakse Tallinna lahel Paatide karnevalil ja toimub endise kalurikolhoosi töötajate kokkutulek.

 

Viimsi vabaõhumuuseumisse on nädalavahetusel oodatud kõik mere- ja rannakultuurist huvitatud. Laupäeval tutvustatakse põlvest põlve edasi antud randlaste traditsioone ja oskusi, peetakse suurt kala- ja kalakõrvase laata, pere väiksematele toimuvad mõnusad jututunnid vanas kalurielamus, õpetatakse räimeburgerite tegemist, lihtsaid puutöö võtteid ja muid õigeks randlaseks kasvamise nippe. Õhtul tähistatakse kalurite päeva meeleoluka simmaniga, kus vanade kommete kohaselt võisteldakse aladel kiluõgimisest köieveoni. Tantsuks mängib ansambel Robirohi ja kuna on laupäev, siis nauditakse muuseumisse selleks õhtuks püsti pandud põnevates saunehitistes saunamõnusid. Kuna Viimsi on endine Kirovi kalurikolhoosi piirkond, siis toimub ka üle 5 aasta taas endiste kirovlaste kokkutulek.

Pühapäeva kroonib Paatide karneval, mis seekord Jazzkaar festivaliga koostöös kulgeb Tallinnast Viimsisse 30-ndate aastate svingirütmis. Paatide karnevalil on kõigil võimalik osaleda oma laeva või paadiga, peaasi, et see meresõitu kannatab. Samuti on võimalik pileteid soetada kontsertlaevadele. Vabaõhumuuseumis nauditakse toidukultuuri – peetakse lauakatmisele pühendatud Portselanilaata ning maitstakse põnevaid maitseid restoranide festivalil „Lendkala“.

Kõik Rannarahva Festivali sündmused on publikule tasuta. Programmiga saab lähemalt tutvuda muuseumi kodulehel.

RANNARAHVA FESTIVALI PROGRAMM

11.juuli, laupäev

KALURITE PÄEV

10.00-15.00 Kala- ja kalakõrvase turg
10.00-15.00 Randlaste tööd ja tegemised, õpitoad ja rannarahva maitsed
18.00   Kalurite päeva simman
Suur saunaõhtu - liikuvsaunade kokkutulek
Lõbusad võistlused ja mängud
Kirovi kalurikolhoosi töötajate kokkutulek
Tantsuks mängib kantriansambel Robirohi

12.juuli

RANNARAHVA PIDUPÄEV

10.00-14.00 Viimsi Taluturg
11.00-16.00 Portselanilaat – lauakatmisele pühendatud antiigi- ja disainilaat
12.00-22.00 restoranide festival Lendkala
11.00 Paatide karnevali teelesaatmistseremooniaTallinna Vanasadama jahisadamas
12.30 Paatide karnevali lõbus vahepeatus Pirita jahisadamas
14.00 Paatide karnevali saabumine ja vastuvõtutseremoonia Viimsi vabaõhumuuseumis

Aluste registreerimine karnevalile ja piletite broneerimine laevadele festival@rannarahvamuuseum.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles