Pildid: Tartus relvaga paugutanud mehe tabamiseks korraldati haarang

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pidas kinni relvataolist eset käes hoidnud mehe.
Politsei pidas kinni relvataolist eset käes hoidnud mehe. Foto: Lõuna prefektuur

Eile õhtupoolikul kogunes Tartusse Annelinna elurajooni viiekorruseliste majade vahele hulk politseiautosid, sest mitu inimest teatas relvaga paugutanud mehest.

Esimene väljakutse Mõisavahe tänava piirkonda saabus 7. juulil kella 16.30 paiku, kuid helistajaid oli mitmeid, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel. Inimesed kurtsid, et vanem mees kõnnib korrusmajade vahel ringi ja hirmutab kohalikke elanikke. Pidevalt kostus paugutamist.

Korrakaitsjate saabudes meest enam näha polnud. Tunnistajad ei osanud ka täpselt kirjeldada, kuhu mees võis minna. Alguses otsiti teda Mõisavahe 30 majast, seejärel liiguti kõrvalmaja juurde.

Kuna esialgu polnud täpselt teada mehe motiiv ega ka relv, mida ta paugutamiseks kasutas, märgiti Mõisavahe 31 maja juures lintidega ära ohuala. Kõrvalistel isikutel trepikotta siseneda ega ka sealt väljuda ei lubatud.

Kohale jõudsid ka politsei kiirreageerimisjõud ning seejärel siseneti majja. Ühe ukse avaski kirjeldusele vastav mees, kes hoidis käes relvataolist eset. Korrakaitsjad sundisid mehe kohe pikali ja panid tal käed raudu. Selgus, et relvataoline ese, millega mees õues paigutas, oli stardipüstol.

Prokuratuuri loal otsiti 68-aastase mehe eluase läbi ning sealt leiti veel mitmeid külm- ja tulirelvi, makette ning laskemoona. Muu hulgas nugade kollektsioon ja iseehitatud relvataoline ese. Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku tulirelva ebaseadusliku käitlemise paragrahvi alusel.

Pärast politseinikke vaatasid korteri igaks juhuks üle ka Lõuna-Eesti pommigrupi liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles