Hillary Clinton: Venemaa ja Hiina kujutavad endast küberohtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

USA presidendiks pürgiv Hillary Clinton ütles, et riikidepoolne häkkimistegevus põhjustab suurt ohtu USA julgeolekule ja ettevõtlusele.

«Asi pole vaid hiinlastes. Teame, et ka näiteks Venemaa, Põhja-Korea ja Iraani valitsused on otsesel või kaudsel viisil toetanud häkkerite tegevust,» ütles endine riigisekretär kampaaniakohtumise käigus. «Muret valmistab ka terroristlike rühmituste küberründevõimekuse kasv,» lisas Clinton.

Clinton, keda on riigisekretärina töötades süüdistatud privaatserveri ja -meilikonto kasutamises, selgitas, et sai probleemist teadlikuks juba toonases ametis. Tema sõnul valmistab paljudele USA ettevõtetele tõsist muret, et häkkerid võivad koguda nende salastatud infot.

«USA peab tervikuna tunnistama, et tegemist on tõsise ohuga,» ütles Clinton. «Oleme püüdnud koostada asjalikku plaani edasiliikumiseks. Kongress teeb selles osas mõningaid edusamme. Minu hinnangul sellest siiski ei piisa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles