Kahe kooli vilistlased korraldasid harukordse kokkutuleku

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
65 aastat lõpetamisest. Muutunud on paljugi, kuid kooliaeg on ikka südames.
65 aastat lõpetamisest. Muutunud on paljugi, kuid kooliaeg on ikka südames. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi Kesklinna koolis võis kolmapäeva keskpäeval näha haruldast pilti: koos olid vilistlased, kes olid kooli lõpetanud tervelt 65 aastat tagasi.

Kokku said tollase 1. ja 2. keskkooli 1950. aastal lõpetanud. Ühes koolis õppisid ainult tüdrukud ja teises poisid.

Huvitav kokkulangemine on fakt, et praegune koolidirektor Aavo Soopa sündis just täpselt sel aastal, kui väärikad vilistlased kooli lõpetasid.

«Viiekümnendate aastate lähistel lõpetanud ikka käivad koos, ehkki nende arv ei ole väga suur,» rääkis Soopa. «Nendest kokkutulekutest, kus mina kohal olen olnud, ongi tänane kõige varem lõpetanute kohtumine, nii et täiesti erakordne sündmus.»

Vilistlane Olav Renno rääkis, et 2000. aastal oli 52 lõpetanust alles 35. «Iga viie aastaga on seitse meest välja langenud, praegu on 14 alles,» ütles ta. «1. keskkool oli meile üsna lähedal, tegime koos klassiõhtuid ja nüüd siis ühiseid kokkutulekuid. Sõprus on säilinud ja rohkemgi: meie klassidest moodustus kolm või neli paari.»

Paljude tollal kooli lõpetanute tee on ammu Viljandist eemale viinud, kuid kokkutulekuteks proovitakse ikka jõuda. Eelmine kokkutulek oli kümme aastat tagasi.

Kesklinna kooli eelkäija on 15. veebruaril 1844 Viljandis tegevust alustanud erakool. Tollest aastast tänaseni on kool kandnud 15 nime.

«Loodame, et ta jääb ikka püsima,» ütles Renno. «Maja on küll ilusasti korda tehtud.»

Aavo Soopa sõnul on vanematele põlvkondadele iseloomulik koolitruudus ja hea mälestus kunagisest koolist. «See on neil hästi südames ja seda on väga kena kuulata. Kui tänapäeval tunneme vahel, et kool ei ole kõige lähem, siis varem oli teistmoodi. Ehk on see ka aastate mõju ja ehk räägivad 65 aasta pärast sama juttu sellise heldimusega ka tänavused lõpetajad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles