Vaata, millised mobiiltelefonid lähevad praegu kõige enam kaubaks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: SCANPIX

Tarbija24 koostas kolme mobiiltelefone müüva ettevõtte sel aastal enimmüüdud telefonidest võrdluse.

Ettevõtete enimmüüdud telefonide edetabelites tuleb ette nii sarnasusi kui erinevusi, näiteks Huawei Ascend Y550 on väga nõutud nii Elisas kui Tele2s. Kui aga Samsung Galaxy Ace 4 on EMTs esikolmikus, siis Tele2 tabelis jääb ta lõpupoole. Nuppudega telefonidest on nii EMTs kui Elisas aga esindatud Nokia 220 Dual SIM.

Elisas poolaastal enimmüüdud mobiiltelefonide ja tahvelarvutite esikümnesse jõudnud seadmetest on enamus 4G toega. Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul on hea hinna ja kvaliteediga 4G nutiseade see, mida sel aastal on kliendid enim soetanud.

Kuigi nuppudega telefonid on selgelt hääbuv trend, leidub kliendigruppe, kellele need on eelistatuimaks valikuks. Nii on jõudnud Elisa esikümnesse Nokia 220 Dual SIM, ülejäänud on juba kõik 4G nutitelefonid. Eelmise generatsiooni ehk üksnes 3G toega seadmed puuduvad telefonide topist täielikult.

Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema sõnul eelistavad kliendid samuti selgelt 4G seadmeid, mis moodustasid juunis Tele2s müüdud uutest telefonidest 66 protsenti. Poolaasta enimmüüdud seadmete esiviisikust olid 4G toega esimesed neli. 2G seadmete osakaal on suhteliselt stabiilne – paarkümmend protsenti inimestest eelistab tavalist nuputelefoni. 2G seadmetest on Tele2 esirinnas Doro Primo 215, Doro Primo 405 ja Nokia 225, kõik ülejäänud seadmed on 4G toega.

«Mobiilide poolaasta edetabelit juhib Eesti Telekomis kindlalt iPhone 6. Ka iPhone’i mudelite osakaal tervikuna on müügis tõusnud ja esikümnesse mahub ka eelmine mudel iPhone 5S,» ütles Eesti Telekomi jaemüügi valdkonnajuht Heiko Sõro.  

Esimesed 4 kohta EMT edetabelis kuuluvad nutitelefonidele. Kuigi nuppudega telefonide valik ja müük on oluliselt langenud, mahub ka neli sellist mudelit edetabelisse. Kõige rohkem müüdi  nuppudega telefonidest Microsoft Mobile 108 Dual SIM, ZTE S207 ja Nokia 220 Dual SIM seadmeid.

Allpool toodud EMT, Elisa ja Tele2 poolaasta jooksul enimmüüdud 10 telefoni.

EMT

Elisa

 

Tele2

Apple iPhone 6

 

Samsung Galaxy Core Prime

 

LG C50

 

Samsung Galaxy Ace 4

 

Sony Xperia Z1 Compact

 

Huawei Ascend Y550

 

Samsung Galaxy Trend Lite

 

Huawei Ascend Y550

 

Samsung Galaxy Grand Prime

 

Sony Xperia Z1 Compact

 

Huawei ASCEND P7

 

LG C70

 

Microsoft Mobile 108 Dual SIM

 

Sony Xperia Z2

 

Doro Primo 215

 

ZTE S207

 

Nokia 220 Dual SIM

 

Doro Primo 405

 

Nokia 220 Dual SIM

 

Huawei ASCEND G6

 

Sony Xperia M4 Aqua

 

Samsung Galaxy S4 Mini

 

Sony Xperia Z3 Compact

 

Sony Xperia Z1 Compact

 

Apple iPhone 5S 16GB

 

Samsung Galaxy Core LTE

 

Samsung Galaxy Ace 4

 

Sony Xperia Z3 Compact

 

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy A5

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles